viernes, 16 de agosto de 2024

llibre

 

What do you want to do ?
New mail


 

ELS MEUS DIES A LA LLIBRERIA MORISAKI
Satoshi Yagisawa

Traducció Jordi Mas
162 pàgs.


Jinbo-Cho, el barri de les llibreries i editorials de Tòquio, un paradís de carrers i carrerons on conflueixen, atapeïdes, llibreries com a comerç dominant, també les imprescindibles cafeteries i galeries d'art. Aviat ens trobem immersos en una atmosfera que omple l'espai, voltem i ens deixem seduir per l'escalfor que aporta la lletra impresa.

Som acollits a la llibreria Morisaki, regentada pel representant de la tercera generació de llibreters, Satoru, un home pel que passen els anys sense arrabassar-li quelcom del jove que va ser. Satoru és un llibreter feliç, les lectures i la conversa amb els lectors el porten a la plenitud, el negoci no viu el seu millor moment, però l'estabilitat està garantida, encara que hi ha dies de vendes molt minses, de vegades, amb una regularitat que no es pot predir, té el goig de fer arribar al lector o al col·leccionista una obra antiga o rara que equilibra les seves finances.

Satoru dona aixopluc a la llibreria a la seva neboda Takako, una jove que ha rebut de manera brutal una lliçó de la vida, una decepció en l'amor que la fa trontollar, de sobte ho ha perdut tot, l'amor i la feina, dos puntals que semblaven vitals, no ho eren del tot, a la llibreria Morisaki, la relació amb l'oncle, el vincle que estableix amb la literatura, la connexió amb els lectors i el barri la guariran, trobarà una estabilitat que l'acompanyarà per sempre.

Takako, torna a la seva independència, torna a tenir feina i un sostre per a ella sola; la relació que ha establert amb l'oncle Satoru, amb els llibres i amb l'entorn de la llibreria Morisaki, constitueixen nexes definitius.

Ens presenten la Momoku, la dona que va deixar a l'oncle, tenia els seus motius, necessitava soledat per a tenir cura de les seves ferides, després tornarà al costat del marit, na Takoku participa de records i secrets d'aquesta dona enigmàtica.

Els llibres com a centre de la vida de Satoru, també ho seran per Takoku, un llibre serà el pretext que la portarà a il·lusionar-se, a mirar als ulls al jove que fa temps que espera que es faci el miracle de trobar-la de nou.

Els dies a la llibreria Morisaki han estat el bàlsam que ha guarit a Takoku, sempre tindrà on tornar, nosaltres hem gaudit de l'atmósfera del barri dels llibreters i hem conegut perfils humans que ens acompanyaran.

No hay comentarios:

Publicar un comentario