viernes, 28 de junio de 2024

llibre


What do you want to do ?
New mail

 

LA DISTÀNCIA QUE ENS SEPARA
Maggie O'Farrell

Traducció Alexandre Gombau
347 pàgs.


Tenim dos personatges principals, na Stella i en Jake, les casualitats fan que es trobin, els orígens familiars tenen un gran protagonisme, són determinants tots els personatges que ens presenten, pares i avis dels joves als quals seguim la petja; particularment Nina, la germana de Stella, unes germanes amb una relació gens comuna, van viure un fet transcendental durant la infantesa que va generar un lligam del tot especial.

Com esperem de l'autora, no hi ha cap moment que no estigui tractat amb el màxim rigor, ni cap personatge que no sigui presentat amb tota profunditat; algú, en principi secundari, com na Evie, l'amiga de Francesca, mare de Stella i Nina, una persona important en l'educació de les noies, aquesta dona, cada vegada que parla és per fer una sentència necessària i no exempta d'humor:

"-Prometeu-me una cosa... totes dues. No dueu mai gossos a la roba. ¿Em sentiu? A la nostra senyoreta Saunders l'haurien d'arrestar per cometre crims contra la moda davant de la gent jove i impressionable..." pàg. 251

Les circumstàncies que van donar lloc al naixement d'en Jake, Carolina, la seva mare, es demana:

"Sembla una bogeria, una perversitat, que una cosa tan transcendental com la concepció del seu fill pogués ser tan subreptícia, tan clandestina. Semblaria que hauria de venir acompanyada d'algun senyal extern immediat..." pàg. 205

En Jake, es troba casat amb la Mel i la seva tradicional família, pobre noi, quina estafa!!

Històries fascinants, ben explicades, migrants per raons econòmiques, que quan ho fan de manera massiva no trenquen el vincle amb el país de procedència; viatgers com la mare d'en Jake, que fuig d'una atmosfera que l'ofega i troba el lloc on serà possible una forma de plenitud, tenim la millor impressió de la relació que uneix mare i fill, l'adaptació a l'estil de vida de la cultura que els acull, sense deixar de tenir present la seva procedència.

Aquesta lectura ens reafirma en la nostra admiració per l'autora, felicitem les editores pel gran encert d'incloure aquest nou títol al seu catàleg. Una recomanació del tot segura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario