sábado, 10 de julio de 2021

llibre

 

 



 

MARIA I ALTRES RELATS

Marisa Madieri

Postfaci Claudio Magris

Traducció Marta Hernández Pibernat

193 pàg.



De Marisa Madieri rescatem, per sobre de tot, la capacitat de copsar la bellesa i la bondat en la quotidianitat, no necesita grans esdeveniments, tampoc personatges de vides al límit del bé o del mal, no cau en cap topic, la seva mirada es centra en allò que l'envolta.

Maria, el primer relat, una dona entregada als altres amb amor incondicional, sap estimar, sap gaudir del paisatge, de la modesta casa que l'acull, és la filla rebel que va deixar el poble. Ens presenta  Jadran, el relligador, un episodi  breu que la va dur a volar "agafada a la cua d'una cometa que corria cap a nous arcs de Sant Martí". El final és triat, contempla el mar, un horitzó conegut i estimat, la nit ho cobreix tot l'endemà trobaran les sandàlies i la bossa cobertes de rosada. En el postfaci, ens diuen que aquest és un text inacabat, fins al darrer moment l'autora va aprofundir en cada mot, en cada expressió, per al lector esdevé un text perfecte en la forma queda registrat a la nostra experiencia de lectors.

Tracta els finals de la vida sense por, els personatges deixen aquest món amb gratitud El cargol de mar, assistim a la darrera reflexió, de nou la llum, el mar, la terra, la bondad i la mesquindat observades amb ulls sempre savis i benevolents. l'Altre ancià de Les llaunes, es converteix per al lector en un personatge entranyable; la seva cuidadora Fiorella, una dona de sensibilitat i bondat excepcional. l'Infant Riccardo, que és fa amic d'una sirena. Set narracions a les que hi tornarem.

Un postfaci que agraïm, paraules que llegim amb devoció i respecte, el valor del record del company, la generositat de compartir-lo amb els lectors.

Una recomanació sense reserves.

No hay comentarios:

Publicar un comentario