domingo, 4 de abril de 2021

llibre

 


EL HUERTO DE EMERSON

Luis Landero

234 pàg.


Per a molts lectors, l'octubre de 1989 és el moment en què vàrem entrar definitivament al món de Luis Landero, un autor que amb el primer llibre ens va dur a una admiració que va anar creixent amb cada nou títol. Lectures que són esdeveniments en la nostra vida de lectors, una vegada més els records d'infantesa, el món sempre present del paisatge que el va veure néixer, les vivències de jove al Madrid dels anys 70 i l'erudició del lector. Ens parla d'autors, ens insta a lectures o relectures,  aprofundeix sobre el procés creatiu, crea uns personatges magistrals que ens acompanyaran definitivament, alguns tenen nom, com Pache, altres són genèrics com "Hombres y Mujeres", al capítol 8.

A la pàg 37 ens diu.

..."el grueso de mis experiencias, se lo debo al poso que han ido dejando en mi memoria, en mi espíritu y en mi carácter todo ese cúmulo de pálidas lecturas, de idilios intelectuales casi desvanecidos."

Ens parla de la lectura com a experiència sensorial:

..."la memoria instintiva de los sentidos es más aguda y duradera que la memoria racional." pàg. 53

Per dir que EL HUERTO DE EMERSON ha donat lloc al millor moment en la nostra vida de lectors de Landero, aquell fet transcendent que va tenir lloc fa trenta anys, hauríem de tornar a llegir-ho tot, un plaer garantit, però en aquest moment no podem donar per llegit aquest darrer llibre, hi tornem una i altra vegada, feliços de tenir a les mans una obra magistral, no gosem dir la més important, és segur que en vindran d'altres. Gratitud i reconeixement al Mestre, una recomanació sense reserves, un moment de transcendència i plaer garantits. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario