viernes, 5 de noviembre de 2021

llibre

 


LA FORMACIÓ D'UNA MARQUESA

Frances Hodgson Burnett

Traducció Marta Pera Cucurell

261 pàg.



Frances Hodgson Burnett, (1819-1924), LA FORMACIÓ D'UNA MARQUESA, (1901

d'Emily Fox Sexton, quan el matrimoni ha convertit en noble, s'ha casat amb Lord Walderhurst, la Senyora Cupp ens diu:

"és que el Creador la va fer així! Va néixer d'aquesta manera, i continua actuant tal com va néixer..., com una dona respectable." pàg. 220

Coneixem una persona genuïnament bona, una dona amb un equilibri tan indestructible que la vida quotidiana la porta a la plenitud, sempre útil, d'ella diu Lady Maria:

..."té el do de saber trobar a la persona perfecta. Em sembla que és perquè ella mateixa és perfecta..." pàg. 38

Quan el destí la fa gaudir de l'amor i la tranquil·litat material, no perd la serenitat. Li preparen paranys, representa una nosa per als Osborn, té intel·ligència i aplom per sortir-se'n. Una dona sàvia i bona que viu en harmonia, en els moments més difícils, sempre torna bé per mal, té els millors desitjos cap als altres, no coneix la mesquinesa, tan pròpia dels humans, que sembla una xacra inevitable.

A la pàgina 32 Lady Maria fent referència a Agatha Slade i la seva família ens posa al corrent de com funciona el "mercat del matrimoni".


També coneixem una relació d'amor, bondat i intel·ligència quan ens són presentats el Dr. Warren i la seva esposa.

El mot amistat pren el sentit més profund del terme quan pensem en les Cup, mare i filla, aquestes amigues fidels des del primer moment quan comença la relació amb Emily, com a llogatera d'una habitació i que mai deixaran d'estar al seu costat.

Una reflexió que no perd vigència, un cas excepcional de perfil humà dominat per la bondat sense màcula, un ésser que el seu pas pel món el deixa una mica millor. Una recomanació sense reserves. Una traducció impecable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario