miércoles, 24 de agosto de 2016

"Antón Chéjov" de Natalia Ginzburg


Antón Chéjov
Natalia Ginzburg

Traducció de Celia Filipetto

Antón Chéjov (1860-1904) fou narrador, metge i dramaturg. Natalia Ginzburg ens ofereix en un petit llibre (83 pàgines.) una biografia imprescindible d'un dels Mestres de l’escriptura. 

La vida de Chéjou fou plena de vicissituds: sempre lluitant, sempre patint pels seus -família i societat-, res no va resultar fàcil a la seva curta existència.
S'han publicat molts llibres que ens acosten a la vida de Chéjov; una vegada més torno a la lectura de la biografia que sempre recomanaré. Ginzburg ens fa arribar l'essència, allò imprescindible que mai no ens  deixarà d'emocionar, sobretot les darreres paraules, el retorn a Rússia de les despulles del Mestre.

És impossible que una vida i una obra presentades de manera tan excepcional ens deixin indiferents. No pot ser que no ens facin venir ganes de rellegir els nostres contes preferits o anar a cercar una vegada més els textos que tantes vegades hem vist als escenaris, perquè mai no ens deixaran d'encisar.

"Le fastidiaba también Tolstói, a quien siempre había admirado mucho, y cuyas obras amaba con pasión,  pero que entonces le pareció que adoptaba actitudes de profeta y que derramaba ríos de palabras superfluas” (Pàg.  37).
Una relectura per fer periòdicament. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario