jueves, 11 de agosto de 2022

LLIBRE

 


 

 

SET DIES
Miquel Horrach

248 pàg.


"Encara que no ho semblàs, Palma mantenia una notable vida social, al marge de les cacatues que critica a la novel·la. Dones interessants, artistes, alta societat europea. Tothom se cercava i es trobava allà, lluny de les seves urbs, dels seus ambients naturals que ells també devien trobar avorrits com ell hi trobava Palma." pàg. 28

Aquesta Palma carregada de misteri, d'intrigues, aquestes mansions ocupades per personatges aliens a la societat mallorquina. Persones que com el metge Villalonga van optar per "mimetitzar-se amb els guanyadors" o van triar no deixar d'exercir el poder com el noble que ocupa el lloc de cap de Falange a l'illa.

Ens ajuda aprofundir en el metge i escriptor Llorenç Villalonga, un autor absolutament imprescindible, observador impecable de la societat del seu temps.

Miquel Horrach, ens fa arribar una novel·la d'intrigues d'alta qualitat, costa de seguir el fil, en set dies hi ha molts esdeveniments, molts personatges peculiars i del tot coherents, individus que la guerra ha corromput fatalment, capaços d'executar sense miraments, van trobar el gust a la sang i són indiferents davant la mort. Altres més sofisticats, mouen els fils, també han perdut la capacitat de pensar en llibertat. Pocs amb el cap clar i capacitat per reflexionar. Al metge i al personatge aparegut a Cabrera, aquest Moritz Hoepp a qui ajudarà a fugir, encara els hi queda la capacitat de parlar de literatura.

Novel·la històrica, gaudim de la vida quotidiana de la ciutat, cafès de moda, tertúlies, anades i vingudes amb tren de Palma a Binissalem, a través dels ulls del metge se'ns dona a conèixer una realitat molt propera en el temps, hem conegut poc als protagonistes, millor a la generació que els va succeir.

Una recomanació sense reserves, una novel·la del tot necessària, crònica d'un món desaparegut però del tot proper. Una observació impecable que ens fa reconèixer en Miquel Horrach un autor que no podem deixar de tenir en compte, li fem arribar la nostra gratitud de lectors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario