sábado, 15 de enero de 2022

llibre

 

 

 

 

LES GRATITUDS
Delphine de Vigan

Traducció Jordi Martín Lloret
153 pàg.


Delphine de Vigan, (1966), LES GRATITUDS, (2019)

Michka Seld, una persona que s'enfronta al període final de la vida, amb serenitat, assumeix la decadència, ha perdut capacitats físiques i té dificultats per expressar-se, confon o deforma les paraules, un fet paradoxal en algú que ha estimat els mots, ha treballat i gaudit amb la comunicació escrita.

Coneixem la Marie, una dona jove, per a qui na Michka constitueix un record d'infantesa molt preuat, eren veïnes, i la que ara és una velleta desvalguda, tenia cura de la nina quan la seva mare no hi era, aquests moments, estan molt presents a la memòria de na Marie, sent una profunda gratitud.

Coneixem el Jérôme, el logopeda, que tracta na Michka, estableixen una comunicació del tot òptima, la pacient es permet aconsellar el terapeuta, li agradaria interferir perquè fes un pas important a la seva vida. En Jérôme, l'escolta, en Jérôme fa la seva feina des del cor, no pot deixar de commoure's davant les persones de les quals té cura:

"Però el que no em deixa de sorprendre, el que m'al·lucina fins i tot, el que - encara avui, després de més de deu anys de pràctica- em talla l'alè a vegades, és la perennitat dels dolors d'infantesa. Una empremta ardent, incandescent, malgrat els anys. Que no s'esborra." pàg. 101

Michka, no vol deixar aquest món sense atendre un assumpte pendent, vol de donar les gràcies a una família, de la qual no sap ni el cognom, sap on vivien fa més de setanta anys, quan li van salvar la vida. En Jérôme, farà possible que una persona de quasi cent anys, molt disminuïda físicament, això no obstant amb el cap clar, recordi a la nena que ella i el seu home van acollir, i rebi les paraules de gratitud de na Michka a través d'en Jérôme.

Vàrem conèixer a Delphine de Vigan amb LES LLEIALTATS, ara ens porta a aprofundir en el terme gratitud. La gratitud, com un element indispensable per una existència plena, la gratitud, quan és sincera i profunda, ens dona forces i ens compromet. Una recomanació sense reserves.

What do you want to do ?
New mail

No hay comentarios:

Publicar un comentario