domingo, 3 de noviembre de 2019

LES LLEIALTATS



LES LLEIALTATS
Delphine de Vigan
Traducció Jordi Martin Llovet
172 pàg. 


Al començament ens trobem unes definicions del terme lleialtat, paraules que ens porten a començar la lectura amb l´absoluta seguretat que ens trobem davant una novel.la que ens acompanyarà per molt de temps i que potser d´una manera definitiva tindrem present en les nostres reflexions.

..."Les lleialtats
...Són els trampolins sobre els quals les forces se´ns despleguen i les trinxeres en les quals enterrem els somnis" pàg. 5


En Théo, el seu amic Mathis, na Cécile, mare d´en Mathis i l´Hélène. la professora que detecta anómalies, ella té la seguretat que cal actuar, però hi ha unes normes que s´han ´d´assumir i que l´aparten del seu objectiu d´intervenir davant un dolor per a ella evident. En Théo per als altres professors es troba dintre de la "normalitat" que el sistema ha establert.

"Ben aviat en Théo va aprendre a intèrpretar el paper que s´esperava d´ell" pàg. 45

Ne Cècile havia estat cómplice del seu home, havia donat per bones les normes de la família que la va acollir, fins i tot va modificar el seu léxic, creient que allò era el millor per als fills, de sobte es troba que aquell home té una peculiar i sorprenent doble vida que per a ell és la prioritat.

Tots están sols i en Théo ha perdut les forces per lluitar i quan encara se li pot donar una mà, quan la professora ho detecta el sistema l´aparta, la treu del mig, les subtileses no compten, les seves observacions no són motiu d´alarma al claustre, l´aparten temporalment, s´ha convertit en un obstacle.

Una lectura que ens porta a tenir presents les nostres lleialtats, que ens poden traïr, també de les nostres lleialtats podem obtenir les forces per lluitar.

Una autora excepcional, una recomanació sense reserves. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario