sábado, 21 de septiembre de 2019

llibres



HISTORIAS DE NUEVA YORK
O. Henry
Traducció José Manuel Álvarez Flórez-165 pàg


A la contracoberta ens diuen que aquestes històries ens situen en la ciutat de Nova York al 1900 quan hi vivien quatre milions de persones.

Aviat sentim una passió incondicional pel nostre narrador, aquesta manera de dir, ha generant una atmosfera amb un preciosisme que ens captiva, després dels primers contes ja hem après a esperar el final amb l´excitació que precedeix a la sorpresa, sempre ens sorprenen els desenllaços, una tècnica acuradíssima i inimitable. O. Henry és un autor per llegir en veu alta, també per ser interpretat en un escenari.

En una primera lectura, perquè n’hi hauran d'altres, ja sabem que quan llegim no sempre tenim els nostres sentits al cent per cent, això fa que en lectures posteriors trobem encara més moments de total plenitud.

De moment, el retrat de la gasiveria, dut a nivells que no són d'aquest món, queda perfectament reflectit en EL PERFIL ENCANTADO, un final a l´alçada de les nostres expectatives quan, si ho hem llegit en ordre, ja hem fet nostres històries i personatges del Mestre.

EL REGALO DE REYES, gaudim, com sempre, de la perfecció del relat, un preciosisme de detalls que voldries retenir per sempre i un final que va més enllà d’allò que la nostra imaginació pugui esperar.


Un home que sabia mirar i que ens repta a saber que cada persona és algú amb una historia digna de ser explicada, cap vida escapa a la curiositat de qui sap mirar, O. Henry també sabia estimar, sempre amb un mig somriure de complicitat amb el qual ens ha seduït definitivament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario