sábado, 22 de septiembre de 2018

llibres



Els voltants d’Olívia
Miquel Bezares
Il.lustracions de la coberta i interiors Pep Dengra
169 pag.

Amistat en el sentit més profund del terme, amistats que perduren, el temps crea lligams entre les persones amistat, amor, desig. Al primer conte coneixem l’Olívia quan es una criatura que es pot dur del seu llitet, a un cotxe i d’allà a un altre llit sense que se’n temi, amb la confiança d’un infant ben estimat. La seva mare, sap evitar un destí dolorós per totes dues.

A “L, espigol un pobre home ha de conviure amb un “mal” que de manera sobtada pren protagonisme de la seva vida: les relacions amb les dones a les que s'acosta el protagonista queden invariablement interrompudes, la més terrible de les flaires el fa fugir esperitat, aquest home no sap aclarir l’origen dels símptomes terribles que s'han ensenyorit a la seva vida i espera que de manera espontánea desaparareguin, tal com han arribat, Una narració perfecta, rodona…

La quotidianitat de les dues amigues que comparteixen casa, feina, confidències, desig…

Històries d’amor i tendresa entre veïns del mateix replà, que en dos anys no havien tingut l’oportunitat de presentar-se, un crit d’auxili que rep la resposta oportuna els fa protagonistes d’un episodi important a les seves vides.

La peculiar història entre el convalescent Lluc i la Daniela, la teràpia que a ell li va recomanar el metge: havia d’observar una foto cada dia durant mitja hora, al final, coneix l’enigma d’aquell paisatge tantes hores observat.

Al darrer conte ens trobem Olivia adulta que la vida la duu a conèixer el fill del seu pare, per a ella “un pare absent” i que per al fill danès havia estat “un bon pare”, els germans comparteixen les tovalles aquell vespre, n’ Olívia a fet una “tonyina que paga la pena”.

Paraules adreçades a tots els sentits, la sensualitat sempre present.

Quan hi tornem, un cop ja coneixem el conte, no podem deixar de celebrar l'encert del dibuix que presenten cada relat, Pep Dengra ha estat lector abans que nosaltres i les il.lustracions que van inspirar les paraules que ens esperen ens ajuden a “entrar” i a gaudir.

Personatges que quedaran amb nosaltres, onze històries quotidianes, en què l’amistat, l’amor i el desig són sempre presents.

Un bon moment garantit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario