jueves, 5 de mayo de 2016

"El librero" de Roald Dahl



El librero
Roald Dahl
Il·lustracions de Federico Delicado
Traducció de Xesús 

El librero és un conte magistral i inquietant que ens manté en un estat d'alerta mentre gaudim amb tota intensitat cada mot. No podem intuir el final, coneixem la quotidianitat de dos estafadors que fa anys que viuen una situació del tot pròspera. Sembla que res no pot aturar el seu ritme d’acumulació de riquesa. Viatgen als millors hotels, se saben diferents de la resta de clients en els establiment de luxe, des del començament ens adverteixen que menyspreen els rics. De fet, els consideren les seves víctimes.

La llibreria de Charing Cross Road és un indret molt acollidor farcit de llibres rars. El nostre "llibreter"- el Sr. Buggage- seu darrere una taula de caoba del segle XVIII. La Srta. Tottle treballa en un petit escriptori també carregat d'estil. Allà executen, sense miraments, sembla que res no pot fallar... però el final és de faula moral i el lector fa un alè, perquè Deu n’hi do quin parell!

Les il·lustracions són del tot perfectes; abans de llegir ja tenim una opinió dels malfactors, totes les expressions i tots els detalls ens posen a l’aguait.

Un llibre que no pot no interessar, perfecte de forma i de fons: Una recomanació sense reserves.



No hay comentarios:

Publicar un comentario