sábado, 12 de junio de 2021

llibre

 

What do you want to do ?
New mail

 


 

LOS PESCADORES

HANS KIRK

Traducció Juan Mari Mendizabal

377 pàg.


Hans Kirk (1898-1962), advocat i periodista, provinent d'una família de pescadors humils, va documentar-se sobre la història real de les persones que van haver d'emigrar per trobar un lloc on la supervivència fos menys dura. S'instal·len en un indret on destaquen pel seu integrisme religiós. Al 1925 H. Kirk va viatjar a les localitats que ens descriu, va esbrinar fins a quins extrems el fonamentalisme religiós presidia la vida de les famílies que ens presenta.

La novel·la va veure la llum al 1928, immediatament es va convertir en un llibre molt important, ha esdevingut el més venut en la història de Dinamarca.

Al 1941, durant l'ocupació alemanya, l'autor va ser detingut, sense càrrecs, pel fet de ser considerat d'esquerres, el 1943 aconsegueix fugir, de manera que evita la deportació a un camp d'extermini.

Ens entendreix comprovar com el fonamentalisme porta al dolor sistemàtic, persones que viuen pendents dels seus actes i analitzen totes les fatalitats, grans o petites, com un càstig que Déu els envia, la comunitat ha creat una jerarquies on les persones són valorades per la seva rectitud respecte a les obligacions morals, tenen un home assenyat  en qui posen tota la confiança i que situen per sobre del pastor de la comunitat, al qual consideren allunyat de la fe vertadera. Coneixem una família lliure i tolerant, Mariane i el seu home, bones persones que fan el que poden per tothom i que són acceptats, aquests tenen per principi ajudar els altres sense interferències divines.

Som davant d'una reflexió que no pot perdre vigència, els fonamentalismes formen part de la condició humana, lliurar-se als comportaments gregaris és una forma de vida vigent, suposar que s'ha trobat la veritat, eliminar el dubte, és un parany sempre present.

Una obra literàriament impecable, una reflexió necessària, hem conegut conductes universals, una recomanació sense reserves.


No hay comentarios:

Publicar un comentario