viernes, 24 de julio de 2020

llibre


 


 

 


CONFESIÓN
Martín KOHAN
196 Pàg.


Tres històries, tres moments de la vida d'una persona i el seu entorn, el seu país, l'Argentina al 1941, coneixem una nena que confessa al sacerdot allò que la sorprèn del seu cos i que relaciona amb l'atracció per un jove, de qui espia els moviments quan passa per davant de casa seva i quan procura asseure-se-li a prop a l'església. Aquest jove es diu Videla i dona una sensació de jovenet recte i molt assenyat. l'Any 1977 aquell jovenet Videla és un home clau, el President, un home que pretén transformar el món amb mà de ferro, el poble reacciona a l'opressió, pateix un atemptat del qual se'n surt, no tenen tanta sort els revolucionaris que el porten a terme. Per a la seguretat del dictador i dels seus, les víctimes es multipliquen, les execucions, les maneres d'eliminar "l'enemic", es val de totes les formes, sobretot de les més irregulars, les desaparicions, deixar l'entorn del desaparegut amb l'angoixa i la tristesa per sempre, un dol etern.
Han passat molts anys, la nena de 1941 és una velleta que viu en un residència, rep la visita d'un nét, juguen a les cartes, tenen molta habilitat en el joc, són capaços de no perdre volta i tenir una conversa paral·lela, aquesta és la darrera confessió de l'àvia, ella va donar les pistes, creia en l'amistat, va ser ingènua, no era conscient de la gravetat del moment...
Una perfecció a l'hora de plasmar els esdeveniments que ens fa incondicionals de l'autor que acabem de conèixer, un Mestre, algú a qui serem fidels. Una vegada més una recomanació sense reserves.

No hay comentarios:

Publicar un comentario