domingo, 1 de marzo de 2020

LLIBRE


 
 


NUESTRAS VIDAS
Marie-Hélène Lafon
Traducció Lluís Maria Todó
124 Pàg.

...”hay dulzura en las rutinas que ayudan a pasar el tiempo, las penas y la vida; los gestos de la mañana, por ejemplo, los primeros al saltar de la cama...”
“...los gestos de la mañana te meten en los días, ordenan el mundo...” pàg. 50

Llegim les primeres pàgines, les pàgines en què ens presenten a Gordana, hi tornem, ens han dut a un estat de plenitud tan intens que ens fa sentir incondicionals d’aquesta autora que acabem de conèixer.

La quotidianitat de personatges secundaris de la vida, éssers que ens atrapen: Jeanne, de la seva mà entrem al món que ens ofereix: l’avia Lucile, cega, immòbil depèn de la neta.

...”mi abuela no quería que nadie le contara las cosas, decía que conmigo veía mejor que antes del ataque” pàg. 14

Mme. Jalais i Jean Jacques, el seu fill, el fill admiradíssim, un fill triomfador, que al llarg de tota la vida la visita amb periodicitat impecable i que a la mort d’ella ocuparà el pis que ha deixat, està sol, fa cinc anys que s’ha divorciat, però la mare mor sense el trasbals d’aquesta “fissura” a la vida del fill estimat que mai ha trencat l’harmonia que dona vida a la mare.

Horacio Fortunato, l’home que cada setmana fa la compra per al pare que ha quedat sol, un altre bon fill.

Jeanne, sola, abandonada pel seu company àrab, després d’una convivència del tot plaent; cada dos anys vacances compartides amb la mare d’ell, l’altre any altern vacances a una platja del sud… El pare de Jeanne, botiguer vocacional i feliç, sempre es va malfiar d’aquell home, al capdavall un moro. Jeanne sobreviu els primers moments de soledat amb visites a casa de la seva amiga Isabelle, l’enigmàtica Isabelle que a la presó enyorarà sobretot no poder cantar “decía que el canto inventaba la alegría”…

Són 124 pàgines, tot moments quotidians, personatges secundaris que per molt de temps tindran un paper del tot important a la nostra vida.

Un gran descobriment, una recomanació sense reserves, una altra joia a un catàleg farcit d’imprescindibles.



No hay comentarios:

Publicar un comentario