miércoles, 20 de julio de 2016

"Las transiciones" de Vicente Valero


Las transiciones
Vicente Valero

Estem davant la segona novel·la de l’autor. La primera fou Los extraños (2014), un llibre de relats. El arte de la fuga (2015) fou una important obra anterior barreja de poesia, assaig i biografia, una manera de dir única i perfecta.

A Las transiciones Valero ens parla de moments de canvis, del fet de passar de la vida de nins a la d’adults; dels canvis polítics d'una societat i de la transformació d'una illa que es veu abocada a l'enriquiment a través de nous mitjans.

La novel·la parteix del retrobament de tres amics amb motiu de la mort del quart membre d'una colla d’"inseparables" que van viure plegats la triple transició personal, del pais i la de l'illa que els acull.

Coneixem un padrí que sobreviu al nét, un home que parla amb aquells infants que ja han esdevingut homes i als quals la vida ha donat un lloc a la societat, de la mateixa manera que ha donat el lloc inevitable a aquell que acaben d'enterrar i que comparteix el destí amb tants d'altres a qui el sistema ha sacrificat.

Vicente Valero és un Mestre, té una manera de dir que ens fa prometre fidelitat i també ens duu a tenir consciència del privilegi de trobar en un contemporani un autor inqüestionable.


No hay comentarios:

Publicar un comentario