Autora: Teresa Forcades
Per amor a la justícia
Dorothy Day - Simone Weill
Dorothy Day (1897-1980), des de l'activisme com a actitud vital, se situa sempre al costat dels més desfavorits. L'any 1933, Day i Peter Maurin -una persona que també entén la fe com una lluita per la justícia-, creen el periòdic Catholic Worker. Aquesta publicació no s'ha deixat d'editar al preu simbòlic d'un centau de dòlar. Seguidament ambdós organitzen les Comunitats Catholic Worker. En aquest moment hi ha 252 cases obertes per acollir els més desprotegits, no només aquells que no tenen feina, sinó, i sobretot, aquells que mai no en tindran.
Dorothy Day va recolzar lluites sindicals; no demanava només sous dignes, sinó també treballs dignes. Va patir diverses estades a la presó i va morir als 83 anys sense perdre en cap moment el compromís amb els seus principis.
Simone Weill (1909-1943) ens deixa un llegat intel·lectual molt important: el seu pensament és del tot complex; coneix de primera mà el que és la vida a les fàbriques i al front. És una persona de salut molt fràgil, la seva vida és una lluita constant per defensar els seus principis.
En un món on la majoria dels humans viuen en democràcia, el perill dels fanatismes religiosos no està superat, ans al contrari, la fe és utilitzada per sometre.
El pensament d'aquestes dues dones no ens parla de misticismes abstractes, ambdues apel·len a la Justícia, a l’Ètica i a la Bondat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario