martes, 2 de junio de 2015

"Mujeres de los fiordos" + "Hijas del frío"




DDAA, Mujeres de los fiordos. 
Relatos de escritoras noruegas. 
Editorial Nórdica
1ª edició: març 2009


No es tracta d’una novetat, és un llibre del qual celebram la segona edició. Per a mi, una primera lectura, un descobriment molt feliç de deu autores, de les quals només coneixia H. Wassmo, autora de La casa del mirador ciego, La habitación muda i Cielo desnudo, que formen la trilogia de Tora.

Parlem de deu escriptores contemporànies nascudes entre 1935 i 1973. Costa triar un relat, perquè deixaríem de banda les altres autores i totes desperten per igual la nostra admiració; són contes que podrien ser llegits en veu alta, són històries que ens conmouen i ens marquen, són dones de totes les edats que ens expliquen el món sense embuts. Un recull del tot recomanable, excepcional.

Aquesta lectura m´ha dut a recordar un llibre molt llegit i recomanat des de la llibreria: 




DDAA, Hijas del frío. 
Relatos de escritoras nórdicas
Ed. de La Torre - Biblioteca Nórdica
1ª edició: juny 1997

Cada cultura té una manera de dir, gràcies a la bona feina d’editorials com les dues citades hem conegut una mica el que s’escriu al nord d´Europa i aquestes lectures han estat importants per a moltes persones que, d´alguna manera, hem descobert el nord o l’anirem descobrint de mica en mica. Culturalment ens separen gran diferències en els detalls, però es tracta de literatura de gran qualitat que ens duu a aprofundir en l’ànima humana i ens porta a entendre un poc més el que ens envolta en aquest sud tan llunyà.



No hay comentarios:

Publicar un comentario