jueves, 29 de mayo de 2014

Viatge a Moscou



Llibert Ferri

Editorial Ara llibres




En Llibert és un amic estimat i admirat; aquestes circumstàncies no fan menys objectives les meves apreciacions, perquè en Llibert és, per sobre de tot, un periodista brillant, honrat i compromès.
En el seu darrer llibre, que situa a 1993, al final de la Guerra Freda, ens fa arribar unes memòries personals, ens parla de l´adopció d´un nen rus, ALIOIXA. En Llibert compta amb la complicitat dels avis del nin, Alexei Alexandrovitx i Maria Simeonovna. Els tres adults tenen els millors desitjos envers Alioxa i això fa que salvin les situacions més difícils.
És la crònica d´una adopció i també és una crònica - molt acurada-, del segle XX a Europa, perquè l´autor estableix paralel-lismes entre la infantesa d'Alioixa i la seva, entre les vides de la família d'Alioxa i la seva, entre la postguerra freda a Moscou i la que va viure ell a la Barcelona de la seva infància.
Ens explica el primer contacte amb aquest fill que acaba de conèixer i pel qual no només sent estimació, sinó també una gran admiració. Els moments amb l´àvia Simeonovna per Barcelona són únics... I no podem deixar de banda una constant: cercar paralel-lismes que ens ajuden a aprofundir en les realitats alienes i les nostres.
A la primera pàgina, trobam unes paraules extretes dels GERMANS KARAMÀZOV que ens fan més trascendent encara tot allò que llegirem després.

Una recomanació sense reserves, una història personal i una crónica brillant del segle XX.



No hay comentarios:

Publicar un comentario