lunes, 21 de abril de 2014

Un paraíso inalcanzable


John Mortimer
Traducció Magdalena Palmer
Editorial Asteroide





John Mortimer (1923-2009) crea un microcosmos situat en el període que va des de la Segona Guerra Mundial fins al Govern de Margaret Thatcher.

Al voltant de la figura de Leslie Titmuss, infant desvalgut i jove mediocre que dedica la seva vida, amb encert, val a dir-ho a fer carrera política, molt aviat arriba a ministre, cosa que suposa el triomf de l'opacitat i de les males maneres.

Tots els personatges de l'obra deixen una profunda petjada en la nostra experiència de lectors: El Dr. Salter, un oracle del qual voldríem retenir totes les sentències; els germans Simcox, que representen les conductes més distants que es poden donar entre els humans; Dorothy Simcox, tota bondat i harmonia. Apareixen també Grace Fanner, exemple perfecte de frivolitat, i el peculiar comptable Titmuss-pare, el qual, amb el seu afany de rigor professional, sorprèn amb un final que ens fa somriure.
És ben segur un gran encert donar-nos a conèixer Mortimer; tant de bo no es facin esperar massa les dues novel-les que completen la trilogia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario