sábado, 7 de octubre de 2023

llibre

 


 

 

AURES
Montserrat Morera Escarré

201 pàgs.


La natura, els elements, per sobre de tot, les persones, l'entorn que les acull, les mirades que no es poden deixar de registrar, sempre amb compromís, preocupació davant les víctimes que el sistema genera, la celebració sincera quan triomfa l'harmonia.

Hi ha éssers que vàrem fer nostres a l'obra anterior,
RAVALS, els saludem, s'ha establert una sintonia.


La responsabilitat davant els infants:

"I no la vas advertir, no la vas preparar per a la vida, sinó per a una utopia..." pàg. 19

Terra
, seguint la petja d'en Ramon, coneixem la vida de pagès, l'infortuni de les guerres, la soledat dels homes que sembla que només poden alenar amb els peus plantats a la terra i que la vida fa anar a parar a caus de les ciutats on es fa difícil veure una mica de cel, en Ramon no deixa de cercar la terra, com sigui, unes hores, un tros llogat...

La capacitat de mirar als ulls als nouvinguts, als desplaçats per força, registrar quan es dona el miracle que farà possible la convivència; mares que viuen el seu dol com podem, destí d'un ram de flors que acabarà sent quelcom més que un record per a la filla de la Carme.
Maleta i Puta, una àvia i una mare, empatia i compromís. Enginy i humor quan seguim la trajectòria d'unes sabates, o les sorpreses que la vida li ofereix a un gat. La natura i els valors, Biga, Orenetes, Embut.

Aures, l'autora té una manera de dir que ens fa còmplices, per tant, no podem més que expressar la nostra gratitud i fidelitat.

1 comentario:

  1. M'agrada molt com has utilitzat el recurs de l'enumeració caòtica per captar amb sensibilitat els diversos aspectes del llibre. No és fàcil fer una ressenya d'un llibre de relats i tu has fet diana. Gràcies, Ramona!

    ResponderEliminar