viernes, 2 de agosto de 2024

llibre


 

PENSAMENTS, ARTICLES I ASSAIGS
Oscar Wilde

Traducció Joan Antoni Cerrato
312 pàgs.


Oscar Wilde, (Dublín, 1854-París, 1900)

Aquest recull és una gran aportació al conjunt de les traduccions de l'obra d'Oscar Wilde, un clàssic indiscutible, del qual ara podem accedir a articles i assaigs, precedits per uns pensaments que ens porten a entrar al seu món, agudesa i enginy, una intel·ligència superior, ens emociona i ens compromet, són les paraules d'un home segur, es va deixar dur per l'esteticisme més radical, articles, magistrals en la forma i en el contingut, als quals tornarem moltes vegades, tot és essencial.


Pensaments:

"La societat perdona amb freqüència al criminal, però mai al somniador."

"La moda és una forma de lletjor tan intolerable que cada sis mesos l'hem de modificar."

Articles:


Ens dona detalls del seu viatge als Estats Units Impressions de "Ianquilàndia", amb unes grans dosis d'humor, ens ajuda a reflexionar sobre l'actualitat, es permet fer comparacions objectives, el que ens porta a pensar en les reaccions dels lectors anglesos del moment.

Un savi xinès:

"Quant a l'educació, la vertadera saviesa ni s'ensenya ni s'aprèn. És un estat espiritual que sols aconsegueix qui viu en completa harmonia en la Natura."

El crític artista

"En suma: tot quan és modern a la nostra vida li ho devem als grecs; i tot el que és anacrònic, a l'edat mitjana."

El darrer assaig La veritat de les màscares, aprofundeix en la indumentària, cita a Shakespeare i la seva preocupació per donar coherència a l'aparença dels actors. Observa el panorama a França del moviment "romanticorealista" "del qual Hugo és el pare i el Senyor Zola l'enfant terrible".

Oscar Wilde va ser víctima de la intransigència més brutal executada amb el vistiplau de la llei, el llegat que ens ha deixat és immens, la nostra gratitud al traductor i als editors que han fet possible aquesta publicació que ens porta a reforçar amb èmfasi la nostra admiració per l'autor.

What do you want to do ?
New mail

No hay comentarios:

Publicar un comentario