Marie Curie. Al país de la ciència
La vida de Marie Curie, algú que coneixem, una dona valenta que es va enfrontar als elements, algú a qui la seva passió va dur a anar endavant, superant els obstacles que només el determini i la necessitat vital d'aprendre la duien a les fites.
Va conèixer la seva mare sempre malalta, no la podia acaronar ni abraçar. Del seu pare, professor de física i matemàtiques, ens diuen que els va inculcar que tot va bé per aprendre:
...“una sortida al camp per conèixer les plantes i els insectes, els llamps i els trons per descobrir l'electricitat, la posta de sol per comprendre la rotació de la Terra..." pàg. 8
I això va ser la seva vida: curiositat, amor al treball, compromís, determinació davant les contrarietats. Una dona guardonada amb el Nobel, a contracor de la societat científica que l'acollia, on era una nouvinguda, dona, estrangera, sense mitjans materials... només tenia la força de la determinació i el compromís amb la ciència.
85 planes en les quals les il·lustracions tenen un gran valor, les imatges queden amb nosaltres. Al final, Claudia Palmarucci, ens fa el regal valuosíssim d'unes "notes a les il·lustracions". En 15 punts ens permet saber la gènesi d'aquelles il·lustracions que ens acompanyaran, que fa d'aquesta biografia un llibre únic i bonic, un llibre per gaudir grans i petits, ens cita les biografies i autobiografia que ha utilitzat: Susan Quinn, Marie Curie. Una Vita, 2013, Eva Curie, 1904-2007, segona filla de Marie Curie, Vita de la signora Curie, 1938 i l'Autobiografia de la mateixa científica.
En fi, som davant d'un llibre del tot imprescindible, un rigor i bellesa que ens fan sentir el privilegi de tenir-lo a les mans, un llibre adreçat a infants i joves que té tantes possibilitats de lectura en profunditat que el converteixen en un tresor també per als adults. Un altre gran encert en un catàleg del qual estem sempre pendents.